DE Nederlandse arbeidsmarkt bestaat al lang niet meer

Crisis management - de Nederlandse arbeidsmarkt bestaat al lang niet meer door Tony de Bree

DE Nederlandse arbeidsmarkt bestaat al lang niet meer.

Er wordt in Nederland zelfs in deze crisis door o.a het CPB, het UWV, de SER en oude-normaal arbeidsmarktspecialisten nog steeds gesproken over ‘DE Nederlandse Arbeidsmarkt’. Maar die bestaat al lang niet meer.

Waarom niet? Omdat er sinds de opkomst van het Internet sinds 2001, een grote aantal online arbeidsmarkten voor verschillende soorten arbeid en werk in marketspace is ontstaan binnen Nederland, in de verschillende landen binnen de EU en daarbuiten in Europa en wereldwijd.

Daarbinnen kunnen twee soorten elkaar overlappenden online arbeidsmarkten worden onderscheiden:

  1. Online arbeidsmarkten voor en door grote bedrijven De traditionele oude-normaal Nederlandse arbeidsmarkt waar vraag en aanbod voor banen met een vast contract elkaar ontmoeten, beheerst door de bekende grote partijen.
  2. Online arbeidsmarkten voor zelfstandige ondernemers, in de online kluseconomie, waarin o.a. een aantal Nederlandse, maar ook Europese en global online platforms een rol spelen voor online freelancers en andere online klussers maar waarin ook veel online klussen direct worden uitgezet en uitgevoerd buiten die online platforms om zoals ik ook zelf doe.

Lees ook: Wat is de online shakeout?, Wat is de online gigeconomy? & Wat is right-skilling talent?

Voor zelfstandige ondernemers (zzp’ers, startups, scaleups en MKB-bedrijven) en voor mensen die al dan niet gedwongen hun vaste baan opzeggen, zijn online klussen via online platforms voor zelfstandige ondernemers en direct online klussen uitvoeren voor zelfstandige ondernemers en voor tradtionele grote organisaties dus interessant om de crisis te overleven en om geld uit verschillende inkomstenbronnen te generen.

Als je meer wilt lezen en leren over De arbeidsmarkt in 2022, bookmark dan deze blogs. en als je meer wilt weten over ontwikelingen op de online arbeidsmarkt(en) voor ondernemers, bookmark en lees dan deze blogs.

Met vriendelijke groet,

Tony de Bree

Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!