Relevant leven lang leren in crisistijd

Wat is relevant leven lang leren door Tony de Bree

Relevant leven lang leren in crisistijd

Veel zelfstandige ondernemers en veel mensen met een vaste baan vragen zich sinds het begin van de Corona-pandemie af welke opleidingen, trainingen en coaching zij nu het beste kunnen kiezen gegeven hun persoonlijke situatie en de situatie op de arbeidsmarkt, of beter gezegd ‘de werkmarkt’. Daarbij speelt ‘relevant leven lang leren’ een cruciale rol, zeker in de nieuwe normaal economie en de online gig economy. En helemaal omdat er een recessie aankomt.

Relevant leven lang leren in een recessie betekent concreet:

Relevante opleidingen, trainingen en andere leervormen volgen die jou als werknemer met een vaste baan of als zelfstandig ondernemer persoonlijk beter in staat stellen relevant werk te vinden, moeilijker werk uit te voeren, van soort werk te veranderen, een grotere bijdrage te leveren aan de samenleving of een combinatie daarvan. 

Het huidige Overheidsbeleid richt zich vooral op formeel en niet-formeel opleiden en trainen voor vaste banen, op corporate vaardigheden en op het behalen van formele diploma’s en certificaten.

En dat is jammer, omdat het aantal vaste banen, rollen en functies waarin die veelal ‘oude-normaal economie’ corporate kennis en vaardigheden relevant zijn, snel aan het afnemen zijn.

Lees ook: Wat zijn ‘zombie-opleidingen?, Wat is A La carte leren? & ‘Ik ga online starten.nl’

‘Relevant leven lang leren in crisistijd’, betekent daarom ook dat je op dit moment ervoor zorgt dat je met je eigen personal right-skillingplan (zie hier) VOOR JOU relevante opleidingen en trainingen volgt, of dat nu voor omscholing, voor bijscholing of in het kader van outplacement is.

En dat je je daarbij laat adviseren door iemand die voor jou aantoonbare relevante kennis en ervaring heeft. En het moet ook nog persoonlijk klikken natuurlijk. Zeker nu.

Persoonlijke werk- en leer advies.

Tony

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!