Wat is een self-help boek?

Wat is een self-help boek door Tony de Bree

Wat is een self-help boek? 

Sinds het begin van de Corona-crisis zijn self-help boeken of zelfhulpboeken en methoden heel populair. Wat zijn dat ‘self-help’ boeken eigenlijk?

Wat is een self-help boek?

Een self-help of zelfhulpboek is een boek dat is geschreven met de bedoeling lezers te instrueren over het oplossen van persoonlijke problemen. De boeken ontlenen hun naam aan Self-Help, een bestseller uit 1859 van Samuel Smiles, maar zijn ook bekend en geclassificeerd onder “self-improvement” of “zelfverbetering”, een term die een gemoderniseerde versie van zelfhulp is.

Lees ook: ‘Wat is de nieuwe economie’?’, ‘Wat is de  gig-economy’?’, ‘Corporate skills zijn irrelevant als je ondernemer wilt worden’, ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’, ‘Wat is ‘digital right-skilling’?’ & Wat is ‘on demand leren’?’  

Je hebt veel verschillende soorten self-help boeken in veel verschillende niches. Denk maar eens aan gezondheid, afvallen, overleven, omgang met tegenslagen zoals ziekte, ontslag of zelfs de dood van een naaste, financieel voor jezelf kunnen zorgen, minimalisme en zo kun je nog wel even doorgaan. 

Als ik er even goed over nadenk zijn eigenlijk al mijn boeken ‘self-help’ boeken. Zowel de fysieke boeken als de ebooks en de luisterboeken. Waarom? Omdat mijn missie is om zoveel mogelijk mensen de hulpmiddelen te geven voor zichzelf te zorgen, hun eigen broek te kunnen ophouden en een gelukkig persoonlijke en professioneel leven te leiden als ondernemer b.v.

Self-help boeken & printables 

In combinatie met self-help boeken, kun je ook nog andere hulpmiddelen gebruiken en andere dingen doen om positief te blijven en door deze periode heen te komen waaronder het bijhouden van een dagboek, een ‘journal’ en het gebruiken van planners, checklists en werkboeken en andere zogenaamde ‘printables’ zoals je bij ieder van mijn boeken gratis krijgt en ik zelf zeker nu gebruik om zowel geestelijk in balans te komen en te blijven als om productief te zijn en te blijven met mijn virtuele eenmanszaak tijdens de social distancing economie. 

Kan ik je ergens mee helpen? Bel me dan op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier. en wil je meer columns en tips lezen over ‘self-help’ en of ‘persoonliijke ontwikkeling’, bookmark dan deze blogs.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!