Wat is work-life balance?

Wat is work-life balance door Tony de Bree

Wat work-life balance?

Sinds het begin van de Corona-crisis zijn we met zijn allen steeds vaker bezig met belangrijke vragen als ‘waar ben ik mee bezig?’, ‘Ben ik wel gelukkig in mijn werk?’, ‘Ben ik wel gelukkig met mijn partner?’ en ‘Wil ik nog wel bij dit grote bedrijf blijven werken?’ In al die gevallen gaat het vaak om je zogenaamde work-life balance.

Wat is work-life balance?

“De balans tussen de tijd en de energie die je in je werk steekt en in je persoonlijke leven, je privéleven“

Wat mensen vaak vergeten is dat wat de beste balans voor jou persoonlijk is, nogal kan verschillen van die van een ander.

En daarnaast is er wat mij betreft ook nog een onderverdeling te maken in je persoonlijke leven, je privéleven. Waarom? Omdat je bijvoorbeeld als vrouw of als man al dan niet vrijwillig te veel tijd en energie besteedt aan je partner en/of je kinderen. En daardoor te weinig tijd en energie voor je eigen gevoel in jezelf overhoudt. Voor jouw persoonlijke ontwikkeling en jouw persoonlijke balans in je persoonlijke leven. Als je niet werkt dus.

Lees ook: ‘Wat is de on-demand economie?’, ‘Wat is resilience?’, ‘Wat is minimalisme?’ ‘Wat is ‘minimalistisch ondernemen?’, ”Wat is een ‘lifestyle-boek’?” & ‘Wat is on-demand leren?’

Mijn persoonlijke work-life balance.

Zoals veel mensen heb ik daar sinds ik ben begonnen met werken in 1978 ook vaak mee geworsteld. In het begin had ik geen keuze: mijn vader was failliet gegaan en dus moest ik gewoon alles aanpakken. Daarna ben ik regelmatig in ‘onbalans geraakt’ zoals het zo mooi wordt genoemd.

Met als gevolg allereerst een burn-out ‘op kosten van de belastingbetaler vanaf het begin van ‘De bank van Zalm”(zie ‘Dagboek van een bankier’) en vervolgens in 2011 toen ik na mijn vertrek bij ABN Amro voor de keuze stond om weer voor een grote ‘dinosaurier’ te gaan werken of zelfstandig ondernemer te worden. En in mijn persoonlijke leven de vraag of ik zou gaan scheiden of bij mijn vrouw zou blijven.

Op al dat soort momenten moet je dus zoals het in het Engels wordt genoemd ‘pivoting your life‘. En dat is niet altijd eenvoudig, zeker weten. Maar als ik voor mijzelf spreek: ‘ik heb er nooit spijt van gehad. Hoe moeilijk de beslissingen met betrekking tot werk en ook persoonlijke soms ook waren.

De belangrijkste les is misschien wel geweest dat het eigenlijk over je life-work balans gaat, zeker in het nieuwe normaal sinds het begin van de Corona-pandemie.

Maak een afspraak.

Wil jij een keer ervaringen delen over jouw work-life balance, of nog beter jouw life-work balans en hoe jij persoonlijk en zakelijk de voor jou juiste ‘life-work balance’ zou kunnen vinden in het nieuwe normaal, bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan maken we een online afspraak.

p.s. Als je meer wilt weten over lifestyle en lifestyle-tips wilt krijgen, bookmark dan deze berichten.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline, @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message