Wat kan ik doen om mezelf te weren in een giftige organisatie?

Wat kan ik doen om mezelf te weren in een giftige organisatie door Tony de Bree

Wat kan ik doen om mezelf te weren in een giftige organisatie?

Werken in een giftige organisatie kan erg stressvol en schadelijk zijn voor je mentale en fysieke gezondheid. Het is belangrijk om stappen te ondernemen om jezelf te weren en te beschermen. Hier zijn enkele tips:

1. Praat met iemand:

 • Praat met een collega, vriend, familielid of therapeut over je ervaringen. Het kan al heel veel helpen om je gevoelens te uiten en te delen met iemand die je vertrouwt.
 • Zoek lotgenoten: Er zijn online en offline forums en groepen voor mensen die in giftige organisaties werken. Het kan fijn zijn om met anderen te praten die soortgelijke ervaringen hebben.

2. Stel grenzen:

 • Laat je niet overwerken of onder druk zetten. Weiger extra taken of verantwoordelijkheden te nemen als je al te veel aan je bord hebt.
 • Leer nee te zeggen: Het is oké om nee te zeggen tegen taken of verzoeken die je niet wilt of kunt doen.
 • Neem pauzes: Neem regelmatig pauzes om te ontspannen en je stressniveau te verlagen.
 • Ga meer thuiswerken: thuiswerken is een prima manier om uit je giftige werkomgeving te komen. dat heeft mij enorm veel geholpen toen ik zelf tegen een burnout aan zat. Dan kun je zo doen:
De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

3. Zoek steun:

 • Er zijn veel organisaties die ondersteuning bieden aan mensen die in een giftige werkomgeving werken. Zoek online of in je omgeving naar organisaties die je kunnen helpen.
 • Praat met je HR-afdeling: Als je je veilig voelt, kun je met je HR-afdeling praten over de problemen in de organisatie.
 • Zoek een mentor: Zoek een mentor die je kan begeleiden en ondersteunen in je carrière.

Meer: Hoe herken ik of ik zelf in een giftige organisatie werk?, Wat zijn de lange termijn effecten van werken in een giftige organisatie & ChatGPT en de arbeidsmarkt

4. Zoek een nieuwe baan:

 • Als de situatie niet verbetert, is het tijd om te vertrekken. Begin met het zoeken naar een nieuwe baan in een gezondere werkomgeving.
 • Maak een nieuw persoonlijk ontwikkelingsplan:
download-823x978-10

Persoonlijke ontwikkeling in crisistijd

Zo maak je snel een relevant persoonlijk ontwikkelingsplan

$8.99

Bonus: een gratis random multi-ple choice test & checklists.

 • Update je CV en LinkedIn-profiel: Zorg ervoor dat je CV en LinkedIn-profiel up-to-date zijn, zodat je klaar bent om te solliciteren.
 • Bereid je voor op sollicitatiegesprekken: Oefen je sollicitatievaardigheden en bereid je voor op vragen over je ervaring in je huidige baan.

5. Begin voor jezelf:

 • Overweeg om voor jezelf te beginnen als zzp’er of freelancer. Zo heb je meer controle over je werkomgeving en ben je niet langer afhankelijk van een giftige organisatie.
 • Richt een startup op: Als je een ondernemend bent, kun je je eigen startup opzetten. Dit kan een geweldige manier zijn om je talenten te benutten en een positieve impact te maken.

Het goede nieuws is dat je daar als je slim bent als part-time of full-time ondernemer of oprichter van een startup geen last van hoeft te hebben. Helemaal niet als je optimaal gebruikt maakt van de mogelijkheden van de democratisering van AI en een virtueel AI-gedreven bedrijf opzet. Daar hebben je deze skills voor nodig:

Right-skilling-for-the-AI-powered-economy-How-To-Survive-The-Great-AI-Layoff-In-The-Future-Of-work-Tony-de-Bree-kl2

Right-Skilling For The AI-Powered Economy

How To Survive The Great AI-Layoff In The New Age of Work

$8.99

Mooi toch?

Het is belangrijk om te onthouden dat je niet in een giftige organisatie hoeft te werken. Er zijn veel bedrijven die een gezonde en respectvolle werkomgeving. Wees niet bang om actie te ondernemen en te vechten voor je eigen geluk en welzijn.

Maak een afspraak.

Maak snel een belafspraak als je wilt leren hoe jij snel de giftige organisatie stap-voor-stap kun verlaten door bv in deeltijd of full-time een ai-gedreven bedrijf op te richten en/of hoe jij een giftige organisatie en/of de corporate rat race kunt verlaten. Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Je kunt me ook hier een email sturen of een pm via LinkedIn als je dat liever wilt natuurlijk.

Later.
Tony de Bree

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op X in het Nederlands soms op: @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!