Corporate opleidingen zijn irrelevant als je zelfstandig ondernemer wilt worden in 2022

Corporate opleidingen zijn irrelevant als je zelfstandig ondernemer wilt worden in 2022 door Tony de Bree - v2

Corporate opleidingen zijn irrelevant als je zelfstandig ondernemer wilt worden in 2022.

Bijna 10 jaar geleden heb ik mijn comfortabele, goedbetaalde baan bij de ABN Amro Bank verlaten om ‘eindelijk’ vrij te zijn en full-time te kunnen ondernemen en geld te kunnen verdienen. In dit blog deel ik een paar van mijn persoonlijke lessen die ik heb geleerd over de relevantie van corporate vaardigheden als je bijvoorbeeld voor jezelf wilt gaan beginnen zoals ik heb gedaan, je eigen startup wilt oprichten of wilt gaan werken voor een scale-up.

Wat zijn corporate opleidingen?

Corporate opleidingen zijn opleidingen die je specifieke soft- en had skills en specifieke methoden en tools leren. Doelgroepen zijn mensen met specifieke functies en rollen binnen grote corporates en binnen grote overheidsinstellingen en binnen de organisatiecultuur van die grote organisaties.

Corporate opleidingen zijn irrelevant voor succesvol ondernemen in 2022.

Rond het jaar 2000 ben ik begonnen met online geld te verdienen vanuit huis als hybride ondernemer. Ik ontdekte vrij snel dat, op een klein aantal uitzonderingen na, de corporate vaardigheden die ik via vaak langdurige en dure corporate opleidingen en trainingen had geleerd niet of nauwelijks relevant waren om succesvol online vanuit huis online in de kluseconomie geld te kunnen gaan verdienen met mijn e-books en software.

Lees ook: Wat is de on-demand economie?, Wat is de online kluseconomie?, Wat is persoonlijk right-skilling?, Wat is digital right-skilling? & Wat is on-demand leren?

En daarom ben ik als zzp’er met mijn virtuele eenmanszaak na 2011 ook per direct gestopt met

 1. het volgen van corporate managementtrainingen,
 2. het kopen van corporate managementboeken en
 3. het bijwonen van corporate events online en offline inclusief sinds het begin van de Coronacrisis ‘gratis’ online corporate webinars en corporate masterclasses.

Als je in 2022 naast je vaste baan hybride wilt gaan ondernemen of voor jezelf wilt gaan beginnen, vraag dan nu on-demand leeradvies aan over alle verschillende opties en modules ‘van corporate job tot ondernemer’:

JA, IK WIL GRAAG ON-DEMAND LEERADVIES ONTVANGEN OP BASIS VAN MIJN LINKEDIN-PROFIEL

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

  You might like

  1 Comment

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  error: Content is beveiligd !!
  Send Us A Message