De virtuele eenmanszaak – Zo kunnen ZZP’ers klein blijven in 2023

Wat is een virtuele eenmanszaak door Tony de Bree

De virtuele eenmanszaak – Zo kunnen ZZP’ers klein blijven in 2023.

In 2001 ben ik online gestart naast mijn vaste baan bij ABN Amro, bij Corporate IT Strategy met mijn eenmanszaak als hybride ondernemer, als zzp’er. Zo leerde ik in de praktijk vanuit huis online geld verdienen met digital producten als e-books en met software. 

En dat deed ik en doe ik nog steeds met mijn virtuele eenmanszaak waar je een voorbeeld van een ‘zzp model canvas’ van ziet dat daarbij hoort uit Overlevingsstrategie voor startups. Zonder vast personeel, zonder management en met een groot netwerk van betrouwbare zzp’ers wereldwijd.

Lees ook:  Wat zijn digitale diensten?’ & ‘Wat zijn digitale producten?’ 

Een van de internet verdienmodellen kan online coaching zijn b.v. of door eBooks en/of andere digitale producten te verkopen omdat de inkoopkosten, de opslagkosten en de distributiekosten praktisch nul zijn. 

En een ander voordeel is dat je onbeperkt kunt groeien en schalen zonder eigen personeel vanuit huis. Voorwaarde is daarbij is wel dat je een goed eigen uniek zakelijke zzp-ecosysteem opbouwt van o.a. zzp’ers, ‘solopreneurs’ in het Engels, lokaal, regionaal en wereldwijd.  

Op die manier kun je in 2023 online starten, groeien en schalen terwijl je ‘Lean & Mean’ blijft en zo ook niet naar de bank hoeft om geld te lenen. Waarom niet? Omdat je je zogenaamde ‘organisatiekosten’ laag houdt in de Nieuwe Normaal Economie. Mooi toch?

Wil jij ook online starten als zzp’er in 2023 met je eigen virtuele eenmanszaak?

Als je wilt weten of en hoe jij naast jouw vaste baan het beste kunt beginnen met side gigs  ondernemen met jouw virtuele eenmanszaak door online te starten tijdens deze Corona-crisis of als je in 2022 de transitie wilt maken met je eigen ‘A La Carte leerprogramma’  waaronder ‘From Corporate Job To Entrepreneur’ maak dan nu een afspraak voor een intakegesprek door me hier een email te sturen of me te WhatsAppen. 

Tot snel,
Tony

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!