De virtuele startup

Wat is een virtuele startup door Tony de Bree

De virtuele startup

De virtuele startup is een innovatieve manier om een startup lean & mean virtueel te organiseren het Startup Model Canvas(c) en een virtueel organisatieontwerp. In dit blog lees je hoe je een virtuele startup kunt leren ontwerpen.

In onze huidige tijd van Internet, snelle bandbreedte en smartphones is dat eigenlijk al lang niet meer het geval.

Je kunt namelijk online en offline starten, groeien en schalen met behulp van ICT met de virtuele startup als organisatieontwerp voor je FinTech, RegTech, Impact, eHealth of PropTech Startup.

Wat is een virtuele startup? Hier volgt mijn definitie. 

Een virtuele startup is een organisatievorm voor een startup die gekenmerkt wordt door de afwezigheid van een gedeelde fysieke ruimte. De oprichter(s) en teamleden werken samen door middel van telecommunicatie. Met name als gevolg van de opkomst van het internet en sinds de Corona-crisis neemt het aantal virtuele startups snel toe.

Afhankelijk van de periode, kan het kernteam van de startup hybride werken: zowel samen in dezelfde ruimte als online thuis of als digital nomad

Voorbeelden van virtuele startups in ‘ Groeien zonder te groeien’.

Een aantal succesvolle ondernemers uit Groeien zonder te groeien hebben hun eigen versie van de virtuele organisatie ingericht. Soms met hun eigen versie van ‘de virtuele eenmanszaak’ of als virtuele startup met een klein (virtueel) kernteam met een of meer flexibele schillen daar om heen. 

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!