Online geld verdienen in de kluseconomie

Online geld verdienen in de kluseconomie door Tony de Bree

Online geld verdienen in de kluseconomie.

Vanaf de start van Internet en nog meer sinds het begin van de Corona-pandemie wereldwijd is de kluseconomie steeds belangrijker geworden. Wat is de kluseconomie eigenlijk?

De kluseconomie is een economie waarin mensen elkaar inhuren voor online en offline klussen. De kluseconomie is geexplodeerd vanaf ongeveer het jaar 2000 door de opkomst van het Internet en o.a. door sites als Fiverr dat in 2010 werd opgericht. 

Ik heb persoonlijk vanaf 2010 tot op de dag van vandaag veel kosten bespaard door digitale producten en diensten via Fiverr af te nemen. Voorbeelden zijn logo’s, korte video’s en het afgelopen jaar veel wordpress-problem solving. 

Lees ook: 7 relevante digitale trends voor zelfstandige ondernemers, Wat zijn digitale producten?, Wat zijn digitale diensten?, Wat is een virtuele organisatie? &  Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek? 

Van corporate job tot ondernemer in deeltijd of fulltime in 3 stappen.

Ik raad mensen altijd af om direct de stap te maken van een vaste baan naar ondernemerschap. Die is namelijk grwoon heel erg groot. Wat beter is om het te doen zoals ikzelf en veel andere mensen wereldwijd hebben gedaan:

  1. Ik ben zelf sinds 2001 als hybride ondernemer naast mijn vaste baan online geld gaan verdienen met side-hustles door e-books te maken over Internet marketing, working from home, making money from home en online freelancing en die te verkopen aan online freelancers en online starters wereldwijd (in het Engels). 
  2. Vervolgens heb ik 10 jaar, eind 2011, later de stap echt gezet om ABN Amro te verlaten.
  3. Aan het begin van de Corona-pandemie droogde een gedeelte van mijn inkomstenstromen plotseling op en ik heb toen snel mijn business model en mijn verdienmodel omgegooid naar vooral meerdere inkomstenstromen online met verschillende Tony’s side-gigs. 

Vanaf het begin van de Corona-epidemie is de nadruk in mijn overlevingsstrategie net als van veel andere ondernemers nog meer op online en digitaal komen te liggen met mijn virtuele organisatie, ‘mijn virtuele eenmanszaak’ en als digital nomad

Daarbij spelen gigs, ‘klussen’, zowel binnen mij online verdienmodel als bij mijn kostenstructuur scheelt me ontzetten veel kostbare tijd, energie en ook geld. 

Als je het niet uitgeeft, hoef je het ook niet te verdienen toch? 

Meer gratis tips & blogs en nog veel meer over online starten kun je vinden op www.ikgaonlinestarten.nl

Maak vandaag een afspraak over hoe jij succesvol geld kunt gaan verdienen in de online kluseconomie.

Wil je meer weten over hoe jij naast je vaste baan online geld kunnen verdienen met online klussen in de kluseconomie of hoe jij dat kunt doen als ondernemer omdat je offline inkomen gedeeltelijk of helemaal is opgedroogdbusiness? 

Later.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!