OR crisismanagement

OR crisismanagement advies opleiding en training op maat door Tony de Bree

OR crisismanagement

Ondernemingsraden worden steeds meer geconfronteerd met voorgenomen besluiten van bestuurders als onderdeel van crisismanagent binnen de organisatie. OR- crisismanagement is daarbij van cruciaal belang. Wat OR-crisismanagement is wordt in dit artikel uitgelegd.

Wat is OR crisismanagement?

OR crisismanagement of OR crisisbeheersing is een systematische poging van de ondernemingsraad (OR) om crisissituaties te helpen voorkomen dan wel te helpen beheersen. Een crisis is een zware noodsituatie waarbij het functioneren van de eigen organisatie ernstig verstoord raakt of dreigt te raken. 

Meer: 7 manieren om je bedrijf recessiebestendig te maken, OR advies in crisistijd & OR – opleiding en training in crisistijd

Een (dreigende) crisissituatie waar een ondernemingsraad (OR) mee wordt geconfronteerd door bv een Adviesaanvraag van de Bestuurder kan veroorzaakt worden door een combinatie van een aantal factoren:


✔️ een substantiele organisatorische en/of bedrijfseconomische dreiging voor de eigen organisatie en/of een voorgenomen besluit onder het Adviesrecht (artikel 25 van de WOR) vallend;
✔️ een verrassingselement;
✔️ een hoge mate van onzekerheid;
✔️ korte beslistijden voor de Bestuurder maar ook voor de ondernemingsraad zelf.

Crisismanagement vaardigheden voor de ondernemingsraad als geheel en voor (vice-)voorzitters individueel zijn cruciaal om effectief en op tijd gebruik te kunnen maken van het Adviesrecht als ondernemingsraad in crisistijd.

Neem contact op.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek als je meer wilt weten over OR crisismanagement advies, opleiding en training op maat.

  Met vriendelijke groet,
  Tony de Bree

  Volg me op linkedin hier en op Instagram hier

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

  You might like

  1 Comment

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  error: Content is beveiligd !!