OR organisatieadvies

or organisatieadvies door Tony de Bree

Leden van ondernemingsraden hebben in crisistijd steeds meer behoefte hebben aan een ervaren organisatieadviseur. De wet op de ondernemingsraden (WOR) voorziet hierin. De OR kan een ervaren externe organisatieadviseur in de arm nemen als dit redelijk is. De kosten daarvoor worden in overleg met de bestuurder door het bedrijf betaald onder voorwaarde dat dat vooraf aan de Bestuurder schriftelijk is gemeld.

Organisatieadvies en het Adviesrecht (artikel 25 van de WOR).

Voorbeelden van voorgenomen organisatorische en bedrijfseconomische veranderingen die hier in crisistijd onder vallen en die dus Adviesplichtig zijn:

✔️ Herstructureringen
✔️ Reorganisaties
✔️ Fusies en overnames (M&A)
✔️ Afsplitsingen, carve-outs
✔️ Uitbestedingen (‘outsourcing’) van 1 of meer diensten/afdelingen
✔️ Verkoop van het hele bedrijf
✔️ Verkoop van 1 of meer bedrijfsonderdelen

Meer: Crisis management voor ondernemingsraden, De ondernemingsraad – opleiding & training in crisistijd & Ondernemingsraad Damen Shiprepair Rotterdam

Organisatieadvies en het Instemmingsrecht (artikel 27 van de WOR).

De OR heeft instemmingsrecht met betrekking tot voorgenomen wijzigingen van regelingen rond personeelsbeleid en sociaal beleid over o.a. het al dan niet invoeren en toestaan van hybride werken en thuiswerken:

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

Maak nu een afspraak.

Een eerste bespreking en kennismaking is altijd vrijblijvend en gratis. Verlies geen kostbare tijd en neem vandaag nog contact op om te bekijken of en hoe we je kunnen helpen met OR organisatiadvies op maat om je werk als OR goed en snel uit te kunnen voeren in deze crisis.


  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

  You might like

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  error: Content is beveiligd !!