Outplacement 2.0 advies op basis van je LinkedIn profiel

Outplacement 2.0 advies op basis van je LinkedIn profiel

Hoe gaat het? Lekker aan het werk of zit je nu minder rustig op je plek vanwege de mogelijke gevolgen van de Coronacrisis voor je huidige baan in 2022? Dat laatste kan ik me goed voorstellen trouwens. Waarom?

Net als veel andere mensen in traditionele grote organisaties, kon ik in 2011 ABN Amro verlaten en moest ik verplicht een traditioneel outplacementprogramma doorlopen ter voorbereiding op mijn vertrek in de tweede helft van 2011.

Traditioneel outplacement was en is een verspilling van kostbare tijd, energie en geld. 

Het was eigenlijk een verspilling van kostbare tijd en geld van ABN Amro, maar ook van mijzelf. Waarom? Omdat toen al de kans voor iemand zoals ik, hoogopgeleid en 50plus, om een ​​nieuwe soortgelijke baan te vinden met een vergelijkbaar salaris praktisch nul was. Maar wat nog veel belangrijker was: ik wilde helemaal niet meer in een grote, logge organisatie werken. Waarom? Omdat ik sinds 2001 aan mijn ‘online plan-b’ had gewerkt en online geld  verdienen vanuit huis als mijn online plan-b met mijn ‘virtuele eenmanszaak’ super had gevonden. Een verademing.

Lees ook: ‘Wat is de digitale economie?‘, ‘Wat is de kluseconomie’?’‘Wat is personal right-skilling?Wat is digital right-skilling?’‘Wat is e-learning nu echt?’‘Wat is on demand leren?’ 

En die praktische ervaringen met online geld verdienen met e-books en software voor thuiswerkers en online freelancers als ‘online side-hustle’ of ‘side-gig’ in de online kluseconomie, vanuit huis op basis van mijn eigen persoonlijke right-skillingplan, mijn eigen online freelancing ervaringen en die van veel van mijn online freelancing klanten wereldwijd, vanaf die periode hebben me enorm geholpen.

En nog eens extra sinds het uitbreken van de Covid-19-crisis in 2020. Ik noem die aanpak Outplacement 2.0

Wat is outplacement 2.0?

Outplacement 2.0 zijn innovatieve on-demand ‘A la carte’ leeroplossingen die een aangezegde of al ontslagen manager/werknemer helpen bij de transitie van corporate job tot ondernemer of bij het vinden van een nieuwe baan bij corporates, maar vooral bij startups, scale-ups en MKB-bedrijven met on-demand leertrajecten voor ‘right-skilling talent’ en met als optie op-maat activiteiten voor ‘repositioning talent’.

Die ‘A La Carte’ on-demand blended learning programma’s zijn bedoeld om je te helpen om in je eigen tempo en met je eigen persoonlijk reskillingplan op maat de overgang te maken van je corporate job naar succesvolle ondernemer.

JA, IK WIL GRAAG ON-DEMAND OUTPLACEMENT 2.0 ADVIES ONTVANGEN OP BASIS VAN MIJN LINKEDIN-PROFIEL

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

  You might like

  2 Comments

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  error: Content is beveiligd !!
  Send Us A Message