RE: ZZP’ers. Mijnheer Borstlap, ‘Tony moet helemaal niets’

Commissie_borstlap_tony moet helemaal niets door Tony de Bree-2

RE: ZZP’ers. Mijnheer Borstlap, ‘Tony moet helemaal niets’.

Nu de economie door de enorme Corona-steunpakketten kunstmatig op volle toeren draait volgens de ‘topeconomen’, begint men ook weer te praten over de conclusies van de Commissie Borstlap. Daar schreef ik op 20 februari 2020 het volgende blog over. 

Gelezen: Er is overeenstemming bereikt tussen de ivoren torens en de 45plus ‘Bokito’s’: de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers komt er (zie hier in het AD). 

Als reactie op dit bericht reageerde Leen Pape van Nyenrode op LinkedIn:

‘Enig paternalisme is soms wenselijk denk ik. Mensen maken niet altijd goede keuzes’. 

Het is even schrikken als je dit leest en zeker van iemand als Leen Pape van Nyenrode die ik zeer waarder. Waarom ik daarvan schrik? Omdat ‘Tony helemaal niets moet’.

Lees ook: Wat is de digitale economie?’, Wat is de on-demand economie?’, ‘Wat is ‘de social distancing-economie’?’,  ‘Wat is ‘de kluseconomie’?’ & ‘Wat is ‘A la carte leren’?’

‘Tony moet helemaal niets’. 

Want wie bepaalt of ik ‘goede keuzes maak of niet‘, wat ‘ik moet’? Bokito’s als Rutte en Hoekstra, in de ‘Bokito-ministeries’? VNO NCW? De FNV?  Professoren ‘arbeidsmarkt’ en topeconomen bij ivoren toren instituten op landgoederen en kastelen? Bepalen topambtenaren bij de Overheid met de ‘sociale partners’ in de SER dat ik een vaste baan ‘moet hebben?’, dat ik in die periode daarvoor ‘moet solliciteren’ en ‘dat ik tegen mijzelf beschermd moet worden?’.

Ik dacht het niet. Ik heb zelf besloten om bij de ‘Bokito-bank van Zalm’, ABN Amro, in 2011 weg te gaan en heb daar mijn eigen voorzieningen voor getroffen. Ik bepaal zelf hoe ik mijn risico’s afdek, dat heb ik van jongsaf aan van mijn ouders geleerd. En daar heb ik Koolmees en andere ‘paternalisten’ niet voor nodig.

Die vaste banen zijn er bovendien steeds minder: voorbeeld van de financiele sector.

Het aantal vaste banen neemt trouwens al heel lang heel snel af. Alleen al in de financiele sector in Europa verloren vorig jaar 75.000 mensen hun baan. Denken Borstlap en andere ‘paternalisten’ echt dat die mensen waarvan er veel 45plus en hoogopgeleid zijn weer een vaste baan krijgen? Dan leven die mensen echt in een andere wereld.

Een echte oplossing: voer het basisinkomen in.

Als de Overheid echte problemen wil oplossen, moet men ophouden met al die ‘ivoren toren’ commissies als die van Borstlap en al die ‘ivoren toren’ adviseurs & gewoon het basisinkomen invoeren.

Maar dat zal men waarschijnlijk niet zo snel doen, want dan zijn al die ambtenaren en commissieleden hun vaste baan kwijt……

Wat wel? Gelkkig zijn er in de on-demand economie nog andere mogelijkheden. Om succesvol zelfstandig te ondernemen bijvoorbeeld door b.v. online te gaan starten

Maak vandaag een afspraak over hoe jij succesvol kunt ondernemen als zzp’er in de on-demand economie. 

Wil je meer weten over hoe jij succesvol geld kunt verdienen en geld kunt besparen als flexwerker en/of online freelancer in de kluseconomie ? Stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806 voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek.

Later.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!