Social video marketing tips voor auteurs

Survival strategies for corporates How to survive the Covid-19 crisis in 5 steps door Tony de Bree - mouthcap

Social video marketing tips voor auteurs.

Video marketing in allerlei vormen wordt steeds belangrijk waaronder op social media als LinkedIn. En dat geldt dus ook voor auteurs van boeken, e-books en luisterboeken zoals ikzelf. 

Als je ‘geluk hebt’, mag je bij bv. managementboek.nl een ‘video-pitch’, eigenlijk de bekende ‘Elevator Pitch’ maar dan op video voor je boek maken zoals voor een aantal van mijn boeken, maar je kunt nog veel meer met video op socials.

Als je slim bent maak je een social video marketing plan voor je boek, e-boek of luisterboek ruim VOORDAT je boek uitkomt (en ook daarna trouwens) met ‘pitch video’s’.   

Pitch video’s zijn korte video’s, ook wel ‘shorts’ genoemd. Je moet ze dus niet verwarren met een ‘video pitch’: het opnemen van je elevator pitch op video, wat de oude-normaal pitch-gurus zeggen dat je als startups ‘moet’ doen. 

Lees ook:  Boeken schrijven voor beginners, E-books schrijven en verkopen, Wat is een mini-e-book?, Wat zijn text-stories?, Wat is een mockup? & Wat is een e-cover?   

Op deze site WordPress-site, staat een aantal voorbeelden van zogenaamde ‘short video’s’, ook wel ‘korte video’s’ of ‘pitch video’s’ genoemd, voor mijn eigen boeken en e-books in het Nederlands en in het Engels zoals voor mijn laatste e-book in het Engels ‘Survival strategies for corporates’ in de afbeelding boven dit blog (bekijk de video zelf hier). Of youtube worden ze ‘shorts’ genoemd trouwens.  

Social video marketing sinds ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’.

Sinds het uitkomen van ‘Kan het vliegen? Van idee tot succesvolle startup’ gebruik ik op grote schaal verschillende soorten shorts, korte video’s, op mijn eigen sites en voor mijn social media marketing plannen voor digital boek, e-book en luisterboek selling & digital marketing.  

Onder mijn  LinkedIn-profiel. kun je er nog meer voorbeelden zien van shorts, van short video’s. 

Meer weten over hoe jij snel social video marketing kunt toepassen om jouw boeken, e-books & luisterboeken te promoten en te vermarkten inclusief op LinkedIn? Stuur me dan nu een e-mail via dit formulier of via de contactbutton rechtsonder op deze site.

Later.

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag, @ikstartonline, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen