Videotutorials

Wat is een online tutorial door Tony de Bree

Videotutorials nemen een belangrijke plaats in in fast learning, blended learning en in online leren. Wat videotutorials zijn en hoe jij ze kunt leren ontwerpen en inzetten is het onderwerp van dit artikel.

Wat is zijn videotutorials? 

Videotutorials zijn korte video’s van meestal tussen de 2 en 10 minuten, maar ze kunnen ook langer zijn als een online masterclass, een online workshop of een webinar is opgenomen. Het is een goede leervorm voor het zelfstandig leren van een proces of het geven van stapsgewijze instructie over hoe je iets moet doen.

Er zijn twee typen tutorialvideo’s

Een uitlegvideo heeft tot doel om je te informeren over een proces of nieuwe ontwikkeling. 

Een instructievideo heeft tot doel om je te leren de om een bepaalde handeling te kunnen verrichten. B.v. een bepaald product te bedienen of een softwarepakket te gebruiken. Dat laatste is een van de grootste toepassingsgebieden geweest aan het begin van de e-learning revolutie.

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is een fast learning plan? & Wat is een overlevingsplan?

Tutorials ontwerpen en op grote schaal online en stand-alone inzetten.

Ik heb vanaf 1985 geleerd als programma manager e-elearning bij de ICT-divisie van de voormalige Amro Bank om verschillende vormen van tutorials te ontwerpen en op grote schaal in te zetten voor zelf-studie bij blended learning & online fast learning programma’s voor ICT-professionals en voor kantoormedewerkers bij de Amro Bank. Op de mainframes van de bank en later op laptops zodat mensen thuis konden leren in hun eigen tijd en wanneer ze maar wilden.

Alle bankmedewerkers moesten b.v. leren om met nieuwe banksystemen om te gaan en met een nieuw online pakket met kantoorapplicaties inclusief het eerste interne e-mail systeem. Dat moest snel en tegelijk.

Als je de paperback van ‘Overlevingsstrategie voor startups aanschaft, kun je 5 gratis videotutorials volgen over 1) wat het Startup Model Canvas© is en 2) hoe je het kunt gebruiken om kostbare tijd en geld te besparen om je business model en je startup-organisatie te ontwerpen en te bepalen wat je gaat uitbesteden en aan wie in je bedrijfs-ecosysteem.

download-1470x1312-1

Overlevingsstrategie voor startups

Zo overleef je een crisis in 5 stappen

€ 20,00

Leren hoe jij videotutorials kunt ontwerpen en produceren?

Wil je weten hoe jij videotutorials kunt scripten en maken en hoe je ze kunt toepassen bij e-learning in het onderwijs, bij fast learning planning voor je klanten en bij het ontwerpen van andere interactievormen van online leren en zelfstudie trajecten waaronder in blended learning programma’s, vul dan dit formulier in als je daar meer informatie over wilt ontvangen:

  p.s.
  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

  You might like

  error: Content is beveiligd !!