AI en het einde van de corporate management industrie

Het einde van de corporate management industrie door Tony de Bree

AI en het einde van de corporate management industrie.

Ik weet nu of je het hebt opgemerkt maar steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat ze aan de ‘corporate management industrie’ en de ‘groeien moet industrie’ in de huidige overlevingsfase van grote bedrijven als KLM, als DGA van een MKB-bedrijf of zelfstandige ondernemer weinig of niets meer hebben.

De corporate management modellen, kennis en ervaring zijn steeds minder relevant.

De volgende oude normaal corporate management bedrijfstakken hebben dus ook te maken met acute vraaguitval. 

  • corporate management business schools;
  • corporate leadership opleidingsinstituten;
  • corporate outplacement programma’s;
  • corporate managementboeken waaronder over ‘Lean’ en ‘Agile’;
  • dure ‘groeien moet’ masterclasses en programma’s;
  • mergers & acquisition programma’s;
  • dure corporate management sprekers;
  • digital transformation experts etc.

Lees ook: Wat is de digitale economie?’, ‘De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’, ‘Corporate skills zijn irrelevant als je zelfstandig ondernemer wilt worden’ & ‘Wat is relevant leven lang leren?’

Alle bedrijven in die sectoren hebben de neergang gedeeltelijk kunnen stoppen door het bestaande aanbod online en/of digitaal aan te bieden maar de neergang is ingezet. 

En dat is logisch ook. Waarom? Omdat je aan al die oude ‘groeien moet’ modellen, theorieen en ‘oude normaal’ top-economen, digital transformation guru’s etc niets hebt als je moet online en/of offline moet overleven en right sizen. Noch als ondernemer, noch als manager of medewerker met een ‘Corona-baan’.

En daarnaast heben klanten noodgedwongen online substituutgoederen en substituutdiensten gevonden. En die blijven ze ongetwijfeld ook na de Coronacrisis in de ‘social-distancing economy’ afnemen.

Of je nu een executive, manager bij een grootbank van wie de baan op de tocht staat, of oprichter van een startup, directeur van een scale-up of CEO van een corporate bent: al die ‘corporate management’ kennis en skills zijn in deze context waardeloos. je moet nu snel een plan-b maken, een overlevingsplan maken en dat plan snel uitvoeren. 

Wees verstandig en besteed je kostbare tijd, geld en energie aan dingen die jou helpen en vergeet ‘groeien moet’ met jouw organisatie en voor jezelf in financiele zin’. 

Hulp nodig bij het opstellen van jouw plan-b en jouw persoonlijk right-skilling plan?

Heb je behoefte aan persoonlijk werkadvies en/of persoonlijk opleidingsadvies, bel me dan op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline, @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!