Hoe kies je de beste change managementaanpak in crisistijd?

Andere change management skills voor corporates, startups, scale-ups en het MKB door Tony de Bree

Hoe kies je de beste change managementaanpak in crisistijd?

Sinds het begin van de Corona en helemaal sinds de inval van Rusland in Ukraine, is change management’ of te wel in het Nederlands ‘verandermanagement’ weer helemaal hot. Kleine organisaties zoals startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven, moeten zich  snel aanpassen aan de nieuwe omgeving net als corporates dat moeten doen.

Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal de beste overlevingsstrategie an veranderaanpak moeten kiezen en om de bestaande organisatie snel integraal & op tijd aan te passen. 

Afhankelijk van wat hoe groot de organisatie is en hoe groot de problemen, heb je echter wel andere modellen, methoden en aanpakken nodig. Dat betekent dus dat je andere hard- en soft change management skills moet leren en andere methoden en technieken als je die kleine en middelgrote organisaties op tijd integraal wilt veranderen.

Meer: Wat zijn overlevingsstrategieen?, Wat is situationeel change management? & Wat is crisismanagement? 

Corporate change management.

Veel grote organisaties, waaronder veel bestaande corporates, zijn te groot, te traag en te log. Ze zijn echte bureaucratien. Ze moeten snel ‘Agile’ en ‘Lean’ worden om te overleven.  Afhankelijk van hoe groot de problemen zijn moeten er andere interventies plaatsvinden en andere aanpakken worden gekozen en toegepast. 

Als je zelfstandig ondernemer wilt worden of als je zelfstandige ondernemers wilt helpen als consultant, trainer of coach, zijn corporate skills irrelevant (lees hier) en heb je andere future skills, waaronder andere change management skills, andere methoden en andere modellen nodig. Bv in deze gevallen:

Startup change management.

Scale-up change management.

Verandermanagement in het MKB.

Veel van die ondernemingen zijn immers al ‘Lean & Mean’ en dat willen ze graag zo houden. Omdat ze kleiner zijn, is het organisatorisch gezien vaak allemaal wat minder complex. Je hoeft niet eindeloos te blijven overleggen en praten.  

Dat betekent dus dat je andere hard- en soft change management skills moet leren en andere methoden en technieken als je die kleine en midelgrote organisaties op tijd integraal wilt veranderen.

Dat biedt ook weer nieuwe kansen om jezelf te onderscheiden. Mooi toch?  

Meer weten over de nieuwe on-demand change management trajecten?

Wil je meer weten over de nieuwe on-demand en a la carte change management leertrajecten voor corporates, startups & scale-ups en het MKB, stuur me dan even een email of bel me even. Dan maken we een korte kennismakingsafspraak. 

Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!