Kennis van ‘Groeien-moet’ macro-economen is irrelevant in de huidige financieel-economische crises

Kennis van groeien moet topeconomen is irrelevant in de digitale economie door Tony de Bree

Kennis van ‘Groeien-moet’ macro-economen is irrelevant in de huidige financieel-economische crises.

Een van de belangijkste aspecten van crisis management is dat je jezelf moet afvragen of je eigen kennis en ervaring nog relevant is in de huidige financieel-economische crises. In veel gevallen is het namelijk zo dat veel ‘oude normaal economie’ kennis en ervaring niet relevant is in deze crisis.

En dat hebben veel bekende macro-economen waaronder veel ‘topeconomen’ uit de ‘Groeien moet’ industrie in Nederland inclusief kroonleden in de Sociaal Economische Raad aantoonbaar niet.

En dat herken ik zelf ook wel een beetje toen ik zelf nog in die corporate ‘bubble’ van de internationale bancaire & financiele sector werkzaam was t/m 2011 en al eerder toen ik als hybride ondernemer rond 2000 online geld ging verdienen vanuit huis.

download-1001x687-4

Groeien zonder te groeien (luisterboek)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€12,99

De kennis van ‘groeien-moet’ macro-economen is irrelevant in de nieuwe-normaal economie.

Een mooi voorbeeld is de kennis van de oude normaal topeconomen, vaak macro-economen, die je voortdurend op de t.v. ziet, op de radio hoort, in de kranten leest, die in de adviesraden van de Overheid zitten en van profs aan oude normaal ‘groeien moet’ business schools die nog steeds bij voorkeur door de media worden geinterviewd om hun kennis en ervaring te delen, ‘te adviseren’ en ‘te duiden’.

Lees ook: ‘Wat is de digitale economie?’, ‘Wat is de social-distancing economie?’ 3 manieren om de economie te beschrijven en te analyseren’ & ‘Wat is bedrijfseconomie?’

Hun kennis en ervaring en dus hun adviezen zijn irrelevant in de huidige context om de huidige financieel-economische crises op te lossen. Waarom? Omdat hun ‘advies, ‘visie’ en ‘meningen’ gebaseerd zijn op:

  1. de oude principes van de materiele ‘Groeien moet’ macro-economie;
  2. achterhaalde uitgangspunten van de oude-normaal economie en oude-normaal finance.
  3. het achterhaalde principe van de integrale kostenberekening als basis voor de prijs van je diensten en producten bijvoorbeeld;
  4. het verkeerde idee dat er zo iets is als ‘eeuwige economische groei’;
  5. de mythe dat je als ondernemer extern moet financieren en naar de bank moet;
  6. de mythe dat je onderneming moet groeien;
  7. de mythe dat je persoonlijk steeds meer geld moet verdienen;
  8. de mythe dat je schulden moet maken.

Groeien zonder te groeien Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie door Tony de Bree nu ook als e-book

Groeien zonder te groeien (e-book)

Succesvol ondernemen in de betekeniseconomie

€17,99

Vanwege corona, de klimaatcrisis, de energiecrisis en de nieuwe situatie sinds de inval van Rusland in Ukraine, moeten we een overlevingsstrategie voor Nederland opstellen en die snel uitvoeren. En daar hebben de oude-normaal topeconomen, de oude-normaal macro-economen op zijn haags gezegd ‘de ballen verstand’ van.

Ze hebben ‘verstand’ van belastinggeld uitgeven, vaak in combinatie met ‘corporate finance’ en ‘macro-economie’. Maar niet dan digitale economie noch relevante kennis van ervaring met crisis management noch met leiderschap in crisistijd. En ook niet van online starten, groeien, schalen en overleven in de nieuwe economie met ICT.

We noemen dat ‘Groeien zonder te groeien’ met behulp van ICT, met je eigen versie van een minimalistische levenswijze en als minimalistisch ondernemer online en offline.

Wil jij succesvol minimalistisch ondernemen in de ‘social-distancing economie’?

Wil je weten hoe jij als intrapeneur of als ondernemer succesvol kunt zijn in de betekeniseconomie en hoe minimalistisch ondernemerschap je daarbij kan helpen, whatsapp of bel me dan op 06-34387806, of of stuur me hier een email. Dan plannen we een online kennismakingsgesprek, ok?

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!