Van corporate job tot ondernemer in 2022

Online Business Coaching

Van corporate job tot ondernemer in 2022.

Er wordt veel gesproken en veel gepubliceerd over ‘the future of work’ of te wel ‘de toekomst van werk’ sinds het begin van de Corona-pandemie. Daarbij wordt er vanuit de traditionele HR-disciplines en corporate business schools vooral aandacht besteedt aan traditioneel outplacement ‘van vaste baan naar vaste baan’. 

Op zich ook logisch want daar is het meeste geld te verdienen in de ‘oude-normaal’ economie met traditionele reintegratietrajecten, gesubsidieerd door de Overheid en grote corporates. Alleen leven we nu in een online kluseconomie. En daar heb je hele andere kennis en ervaring voor nodig als ondernemer. 

7 opties voor de transitie van corporate job tot ondernemer.

Als je het goed bekijkt zijn er 7 opties. Hier zijn ze:

 • Je kunt naast je vaste baan in deeltijd (online) gaan ondernemen met side-hustles, online side-hustles inclusief side-gigs zoals ik als hybride ondernemer vanaf 2001 gedaan heb. Om alvast warm te draaien om je vaste baan achter je te laten. 
 • Je kunt zzp’er worden als zelfstandige adviseur, trainer of coach voor verschillende doelgroepen of online gaan starten al dan niet in combinatie met het leveren van online diensten en het verkopen van digitale producten zoals e-books. 
 • je kunt je eigen webshop beginnen. 

Lees ook:  Life-Balance in het nieuwe normaal,  ‘Wat is persoonlijk right-skilling?’‘Wat is ‘digital right-skilling’?’Wat is ‘on demand leren’?’ & ‘Wat is ‘A La carte Leren?’

 • Je kunt een startup op gaan richten, alleen of met iemand anders. 
 • Je kunt voor een startup gaan werken in verschillend rollen of functies.
 • Je kunt voor een scale-up gaan werken in verschillende rollen of functies. 
 • Je kunt voor een mkb-bedrijf gaan werken in verschillende rollen of functies. 

A la carte & on-demand van corporate job tot ondernemer leertrajecten.  

In ieder van die gevallen heb je dus andere hard- en soft skills nodig om succesvol te kunnen worden. Zo heb je b.v. vaak niets of heel weinig aan corporate opleidingen en corporate vaardigheden als je bij een corporate werkt en zelfstandig ondernemer, zzp’er, wilt worden (lees hier). En daar heb je een ander persoonlijk right-skillingplan nodig en je moet dan plan snel uit kunnen voeren. En daar kunnen onze nieuwe online kluseconomie on-demand leertrajecten je helpen. 

Of je nu hybride wilt gaan ondernemen naast je vaste baan of als je een maatwerk outplacement 2.0 wilt doen om als zelfstandig ondernemer geld te gaan verdienen. 

Persoonlijk werk- en leeradvies ‘van corporate job tot ondernemer’.

Wil je snel een persoonlijk en eerlijk werkadvies en heb je vragen over het beste persoonlijke right-skillingplan voor jou in 2022? Maak dan nu een afspraak voor een kosteloos online gesprek op basis van je linkedin-profiel. 

  Later

  Tony de Bree

  p.s.
  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

  You might like

  1 Comment

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  error: Content is beveiligd !!