Life balance in het nieuwe normaal

Life-Balance-In-Het-Nieuwe-Normaal-door-Tony-de-Bree

Life balance in het nieuwe normaal.

Sinds het begin van de Covid-19-pandemie worstelen we allemaal, of we nu ondernemers, senior managers of werknemers zijn, met het vinden van de juiste balans in ons leven, zowel in ons professionele als in ons privéleven. Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé in het nieuwe normaal is een uitdaging, dat is zeker.

Wat is life-work balance?

Life-work balance is het evenwicht tussen je persoonlijke leven en je professionele leven.

Lees ook: Wat is de on-demand economie?, Wat is het nieuwe normaal?, Wat is journaling? Wat is resilience?, Wat is minimalisme?, Wat is minimalistisch ondernemen? & Wat is on-demand leren?

Van work-life balance naar life-work balance.

Zoals veel mensen heb ik sinds ik ben begonnen met werken in 1978 ook vaak met mijn life balance geworsteld. In het begin had ik geen keuze: mijn vader was failliet gegaan en dus moest ik gewoon alles aanpakken. Daarna ben ik regelmatig in ‘onbalans geraakt’ zoals het zo mooi wordt genoemd.

Met als gevolg o.a. een burn-out ‘op kosten van de belastingbetaler vanaf het begin van ‘De bank van Zalm’ in 2008 (zie ‘Dagboek van een bankier’) en vervolgens in 2011 toen ik na mijn vertrek bij ABN Amro voor de keuze stond om weer voor een grote ‘dinosaurier’ te gaan werken of zelfstandig ondernemer te worden. En in mijn persoonlijke leven de vraag of ik zou gaan scheiden of bij mijn vrouw zou blijven. Uiteindelijk besloot ik om te scheiden.

Op al dat soort momenten moet je dus zoals het in het Engels wordt genoemd ‘pivoting your life‘. En dat is niet altijd eenvoudig, zeker weten. Maar als ik voor mijzelf spreek: ‘ik heb er nooit spijt van gehad. Hoe moeilijk de beslissingen met betrekking tot werk en ook persoonlijke soms ook waren.

De belangrijkste les is zonder meer geweest dat het eigenlijk altijd over je life-work balans moet gaan, zeker in het nieuwe normaal sinds het begin van de Corona-pandemie.

Je werkt toch om te leven of leef je om te werken?

Maak een afspraak.

Wil jij een keer ervaringen delen over jouw work-life balance, of nog beter jouw life-work balans en hoe jij persoonlijk en zakelijk de voor jou juiste ‘life-work balance’ zou kunnen vinden in het nieuwe normaal, bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan maken we een online afspraak.

p.s. Als je meer wilt weten over lifestyle en lifestyle-tips wilt krijgen, bookmark dan deze berichten.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline, @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

error: Content is beveiligd !!