Wat is AI literacy?

Wat is Ai literacy door Tony de Bree

Goede morgen,

er is de laatste tijd veel te doen over het aantal banen dat ‘at risk’ is vanwege de snelle ontwikkelingen van AI, van artificial intelligence zoals je in deze twee blogs kunt lezen: 

Daarnaast hebben de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI waaronder vooral ChatGPT en op Open-AI gebaseerde apps ook een enorme impact op het bestaande business model en vooral het revenuemodel van mensen met witte boorden beroepen bij corporates.

Overlevingsstrategie-voor-corporates-Zo-overleeft-uw-bedrijf-de-perfecte-storm-in-5-stappen-door-Tony-de-Bree-ipad

Overlevingsstrategie voor corporates

Zo overleeft uw bedrijf de perfecte storm in 5 stappen

$8,99

Daarom is AI-literacy bittere noodzaak als je de toekomst van jouw organisatie werk veilig wilt stellen en iedereen op tijd wilt hebben omgeschoold en bijgeschoold.

Wat is AI literacy?

Maar waar je je nu op moet richten om geen kostbare tijd, geld en energie te verspillen is op AI literacy-voor jezelf en voor iedereen in de organisatie organiseren. En snel. Wat is AI literacy?

AI literacy is het vermogen van een individu om informatie te vinden, te evalueren en te communiceren door gebruik te maken van verschillende typen vormen van AI. Het is een combinatie van zowel technische als cognitieve vaardigheden bij het gebruik AI om informatie te creëren, te evalueren en te delen.

Lees ook: Wat is de online kluseconomie?, Wat zijn future skills?, Wat zijn AI prompts? & Wat is ‘a la carte’ AI leren?

AI biedt ook veel mogelijkheden voor het verder bevorderen van hybride werken, thuiswerken en werken op afstand:

De-nieuwe-normaal-economie-Hybride-werken-en-thuiswerken-voor-managers-en-medewerkers-door-Tony-de-Bree-mockup

De nieuwe normaal economie

Hybride werken en thuiswerken voor managers en medewerkers

$8,99

Inclusief multiple-choice test, gratis checklists en chatgpt prompts.

Mijn eigen on-demand Ai right skillingplan.

Wat ik al sinds 2001 als hybride ondernemer heb gedaan en sinds eind 2011 fulltime doe sinds ik opleidingen zelf moet betalen is iedere maand een persoonlijk right-skilling plan maken, dat plan snel uitvoeren en dat plan voortdurend bijstellen op basis van de behoeften en problemen van mijn klanten en algemene eisen van de digitale werkmarkt, van de gig-economy.  In mijn geval van en voor zelfstandige ondernemers in Nederland en wereldwijd.

Dat heb ik nu ook vanaf eind vorig jaar voor mijn eigen Ai literacy gedaan voor zover dat voor mijn eigen business model en vooral mijn verdienmodel relevant was om het verschil voor mijn klanten in crisistijd te kunnen maken.

Daarbij stond en staat relevant leven lang leren en fast learning centraal.

Maak een afspraak.

Maak snel een belafspraak als jij zelf snel een persoonlijk AI leertraject op maat wilt volgen en daar morgen mee wilt beginnen. Bel me dan nu op 06-3487806 of nog beter, what’s app me eerst even, ok? Dan spreken we direct af.

Je kunt me ook hier een email sturen of een pm via LinkedIn als je dat liever wilt natuurlijk. Dan spreken we direct af.

Later.
Tony de Bree

p.s. De foto boven dit blog is een van de voorbeelden van AI genereerde afbeeldingen met o.a. Midjourney en Dall-E of daarop gebaseerde zogenaame ‘AI content generators’.

p.p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!