Hoe te beginnen met je online gig economy levensstijl?

Hoe te beginnen met je online gig economy levensstijl door Tony de Bree

Hoe te beginnen met je online gig economy levensstijl?

In dit blog geef ik je 7 praktische tips hoe je een online gig economy leven kunt leiden om van de voordelen van die vrijheid te kunnen profiteren en tegelijkertijd voldoende online inkomsten kunt generen.

Verbeter je online gig ‘life skills’

Als je erover denkt om in het online gig-leven te duiken als part-time of full-time onderdernemer, dan moet je eerst een aantal online gig-levensvaardigheden aanscherpen. Degenen die willen gedijen en overleven in de online gig economie moeten beschikken over vaardigheden als:

  1. Zelf motivatie.
  2. Zelf organisatie. 
  3. Het vermogen om om te kunnen gaan met tegenslagen.  
  4. Goede financiële vaardigheden.
  5. Online inkomsten kunnen genereren.
  6. De juiste digital skills.
  7. Terug naar de basis kunnen gaan. 

Ad 1) Omdat je uiteindelijk je eigen baas bent, moet je jezelf kunnen motiveren om je werk uit te voeren. Dit geldt vooral als je vanuit huis of op een andere plek op afstand werkt. Er zijn altijd afleidingen om mee om te gaan en het is gemakkelijk om dingen uit te stellen als je geen baas hebt die je in de gaten houdt. Zelfmotivatie is dus cruciaal als je succesvol wilt zijn in de online kluseconomie.

Ad 2) Het goed zelfstandig kunnen organiseren van verschillende taken is ook een belangrijke vaardigheid om op te focussen. Meestal werk je aan meerdere projecten tegelijk voor verschillende klanten of niches. Het is dus belangrijk ervoor te zorgen dat je prioriteiten kunt stellen, goed kunt plannen en taken kunt organiseren om deadlines te halen. Zelforganisatie, zelfs in crisistijd.

Lees ook: Wat is de on-demand economie?, Wat zijn digitale diensten?, Wat zijn digitale producten? ‘ Online starten? Luister eerst naar dit luisterboek?’ 

Ad 3) Je zult ook moeten kunnen omgaan met tegenslagen. Elke online ondernemer en online freelancer zal op een bepaald punt in zijn carrière falen. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat je niet te lang bij een mislukking stilstaat en daarmee kostbare tijd en energie verliest. In plaats daarvan moet je in staat zijn om snel snel los te laten, jezelf op te pakken en met oplossingen te komen om de gepresenteerde problemen op te lossen.

Ad 4) Het hebben van goede financiële vaardigheden zal ook helpen. Je moet je uitgaven goed kunnen budgetteren en prioriteiten kunnen stellen door voortdurend inkomsten en uitgaven tegenover elkaar zetten. Sommige dagen, weken en maanden zijn een stuk rustiger zijn dan andere, zeker sinds het begin van de Corona-pandemie, wat me naar de volgende vaardigheid leidt: voldoende online inkomsten genereren en online kosten besparen. 

Ad 5) Voldoende online inkomsten genereren en online kosten besparen. Succesvol ondernemen in de online gig-economie betekent dat je je voortduren online inkomsten moet kunnen genereren uit verschillende online inkomstenbronnen en goed online kosten moet kunnen besparen door goed in te kopen en uit te besteden. Daarbij spelen zowel aan de inkomsten kant als de uitgavenkant subsituten een belangrijke rol.  Daarom is het belangrijk om eerst goed uit te rekenen hoeveel geld je echt nodig hebt.

Ad 6) Voldoende ICT-skills. Succesvol ondernemen in de online kluseconomie staat of valt met voldoende ICT-skills en ook nog de juiste. Je hebt als zelfstandig ondernemer hele andere ICT-skills dan in een groot bedrijf. Je gebruikt andere software en hardware dan bij grote corporates en de Overheid bv en je kunt met de juiste ICT-skills veel geld online verdienen en veel geld besparen door zelf bv WordPress-problemen op te kunnen lossen. We noemen dat digital right-skilling

Ad 7) Echt terug naar de essentie van je leven kunnen gaan.

Het internet staat vol met ‘Finding Your Why’ (zie ook het gratis eBook bij ‘Kan het vliegen?’), een ‘Purpose driven lifestyle’, ‘Resilience’ en Minimalist Living’ en je kunt daar hele dure corporate trainingen over volgen en dure managementboeken over kopen en lezen. De echte vragen zijn echter: durf jij je vaste baan achter je te laten? Durf je minimalistisch te gaan leven en ondernemen en kun jij echt genoegen nemen met ‘minder’. 

Begin eerst met online side-hustles naast je vaste baan zoals ik in 2001. 

Ik ben zelf sinds 2001 als hybride ondernemer online naast mijn vaste baan bij ABN Amro actief en vanaf 2011 fulltime online & offline ondernemer. Vanaf het begin van de Corona-epidemie is de nadruk in mijn eigen overlevingsstrategie nog meer op online en digitaal komen te liggen met mijn virtuele organisatie, ‘mijn virtuele eenmanszaak’ en als digital nomad. Daarbij spelen online gigs, ‘online klussen’, zowel in mijn online verdienmodel als bij mijn kostenstructuur een zeer belangrijke rol. 

Als je het niet uitgeeft, hoef je het ook niet te verdienen toch?

Maak vandaag een afspraak over hoe jij succesvol online geld kunt verdienen in de online gig economy.

Wil je meer weten over hoe jij succesvol online geld kunt verdienen en geld kunt besparen in de online gig economy naast je bestaande baan of fulll -time ? Stuur me dan hier een mail of bel me op 06-34387806 voor een vrijblijvend gratis kennismakingsgesprek.

Later.
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!