Wat is een e-book?

Wat is een e-book - Geld verdienen met jezelf - door Tony de Bree

Sinds het begin van de Corona-pandemie in 2020, zijn e-books in verschillende vormen en in verschillende formaten heel populair bij lezers maar ook bij ondernemers die online geld willen verdienen vanuit huis. 

Maar wat is een e-book eigenlijk? 

Een elektronisch boek, ook wel een e-book of eBook genoemd, is een boekpublicatie die beschikbaar wordt gesteld in digitale vorm, bestaande uit tekst of afbeeldingen of een combinatie daarvan op het platte scherm van computers of andere elektronische apparaten zoals e-readers of smartphones. 

Een e-book is een van de meest verkochte vormen van een zogenaamd ‘digitaal product’. 

Lees ook: Wat is de digitale economie?’, ‘Boeken schrijven voor beginners’,  ‘7 manieren om online geld te verdienen met schrijven’‘Wat is een luisterboek?’, Wat is een lifestyle-boek?’ & ‘Wat is minimalistisch ondernemen?’  

E-books schrijven en verkopen sinds 2000. 

Sinds 2000 toen ik naast mijn vaste baan bij ABN Amro online geld begon te verdienen vanuit huis, zijn e-books in het Engels een belangrijke bron van inkomsten voor me geworden. En dan vooral e-books in het Engels over Internet marketing of ‘digital marketing’, making money online (‘online geld verdienen’) en working from home (‘thuiswerken’) En nog meer sinds het begin van de Corona-pandemie vorig jaar. Waarom? Omdat het zelf schrijven en publiceren van e-books veel voordelen heeft. 

Het voordeel van e-books is dat je ze overal in je eigen tijd kunt lezen. Je kunt gemakkelijk terugbladeren en vooruitbladeren en/of (stukken) opnieuw lezen. En ze zijn over het algemeen goedkoper dan fysieke boeken. Dat hangt er een beetje van af of het Nederlandse of Engelse e-books zijn. En vooral of je ze zelf publiceert (‘self-publishing’) zoals ik zelf met veel e-books in het Engels over o.a. Internet Marketing, ‘Working from home 4 newbies’ en ‘Online Freelancing Secrets’ heb gedaan en nog steeds doe of dat een uitgever dat voor je doet.

Meer te weten komen over hoe jij e-books kunnen maken en er geld mee kunt verdienen?

Als je meer wilt weten over hoe jij e-books kunt gebruiken om zelf extra geld te verdienen in je eigen onderneming, aarzel dan niet om mij te bellen op 06-34387806, neem contact op met mij op Skype op tony.de.bree of e-mail mij hier.

Vriendelijke groeten,
Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

8 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!