Wat is een online tutorial?

Wat is een online tutorial door Tony de Bree

Wat is een online tutorial?

Tutorials en vooral online tutorials zijn vanaf het begin van de Corona-pandemie nu ook door veel grote bedrijven en opleidingsinstituten in het kader van online leren, e-learning, ‘ontdekt. 

Wat zijn online tutorials eigenlijk? 

Een online tutorial is een van de 5 verschillende interactievormen van e-learning. Het is tegenwoordig vaak een korte instructievideo over hoe je iets moet doen. 

Ik maak ontwerp en maak online tutorials sinds ik bij de Amro Bank vanaf 1985 op grote schaal e-learning ging ontwerpen en invoeren en (zie mijn LinkedIn-profiel) en bij Overlevingsstrategie voor startups kun je er 5 volgen om kostbare tijd en geld te besparen om te overleven. Zie hier als voorbeeld de eerste online tutorial met een eerste  introductie van het Startup Model Canvas©.

Meer: Wat is de online shakeout?, Wat is fast learning? & Wat is outplacement 2.0?

Leren hoe jij online tutorials kunt ontwerpen en produceren?

Wil je weten hoe jij online tutorials kunt scripten en maken en hoe je ze kunt toepassen bij e-learning in het onderwijs en bij het ontwerpen van andere interactievormen van e-learning waaronder in blended learning programma’s en on-demand leren programma’s, vul dan onderstaand formulier in als je daar meer informatie over wilt ontvangen:

  p.s.
  Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nedederlands: @2urigewerkdag, @wordpresszzpers en @dagboekbankier.

   

  About the Author: Tony de Bree

  Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

  You might like

  21 Comments

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  error: Content is beveiligd !!