Corporate digital literacy versus entrepreneurial digital literacy

Digital Literacy - Welke digitale vaardigheden moet JIJ leren - v2 - door Tony de Bree

Corporate digital literacy versus entrepreneurial digital literacy.

Online wordt er veel gesproken over digital literacy net alsof iedereen in iedere situatie dezelfde digitale kennis en vaardigheden nodig zou hebben. Dat is helemaal niet het geval.

Welke nieuwe kennis en vaardigheden JIJ moet leren in 2022 hangt af van

1) waar je nu werkt en in welke rol en

2) of je daar in de toekomst wil/moet blijven werken.

Waarom? Afhankelijk van waar je wilt werken of wat je wilt of moet doen om de Covid-19-pandemie te overleven, heb je hele andere kennis en vaardigheden nodig. En moet je dus ook snel hele andere digitale vaardigheden leren en op een andere manier. Hoe ik dat weet? Nou dat zit zo.

Corporate digital literacy versus entrepreneurial digital literacy. 

Op een aantal momenten de afgelopen 20 jaar, ontdekte ik dat mijn corporate digitale kennis en vaardigheden inclusief van software en tools niet relevant waren als ik succesvol online geld wilde verdienen met mijn virtuele eenmanszaak:

  • Toen ik in 2001 vanuit huis online geld ging verdienen met eBooks en software als side-hustles.
  • Na 2011, toen ik ABN Amro verliet en zelfstandig hybride en digital ondernemer werd.
  • Toen ik begon met het helpen van startups en scaleups.
  • Na het begin van de pandemie in Nederland in maart 2020 en ik snel mijn leven moest omgooien, persoonlijk en zakelijk.

Lees ook: Wat is het Nieuwe Normaal?,  Wat is de  digitale economie’?Wat is de on-demand economie?‘De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’Wat is relevant ‘leven lang leren’’?’ & Wat is a la carte leren?’

Eén ding is heel duidelijk: corporate digitale vaardigheden (net als veel andere coprorate vaardigheden trouwens) zoals ik die heb geleerd in al mijn dure corporate IT-cursussen en ICT-diploma’s zijn niet relevant voor zelfstandige ondernemers en zeker niet voor succesvolle digital entrepreneurs in De Nieuwe Normaal Economie.

Wat wel? 

Ik leerde en leer nog steeds ‘on-demand’ relevante nieuwe digitale vaardigheden, inclusief over WordPress, php, cybersecurity voor digital entrepreneurs enz. Met nadruk op ‘right-skilling’ inclusief ‘digital right-skilling’. Elke dag weer. Super.

Zo heb ik vanmorgen om 6.00 uur nieuwe dingen ‘just-in-time’ geleerd over hoe ik mijn WordPress-site beter kan beschermen tegen Cyberaanvallen…..in mijn eentje, met Tutorials en online video cursussen. En ik heb zo dus veel kostbare tijd, geld en energie bespaart.

Nieuw in 2022: Gratis werkadvies op basis van je LinkedIn profiel  en/of gratis leeradvies op basis van je LinkedIn profiel.

Neem vandaag nog contact met mij op voor jouw persoonlijke on-demand digitale leerplan

Wil je dat ik je help met eerlijk persoonlijk werkadvies en persoonlijk leeradvies om je eigen digitale leerplan te definiëren en snel je persoonlijke on-demand leerprogramma te starten, neem dan hier contact met me op via e-mail en/of stuur een pm op LinkedIn en neem daar contact met me op. Skype is ook prima: tony.de.bree.

Tony de Bree

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!