[NIEUW]: digital marketingtips voor auteurs

Digital marketing tips voor auteurs door Tony de Bree

Digital marketingtips voor auteurs

Traditioneel gezien gebruiken uitgevers een vast traject om je boek te promoten en te vermarkten. Sinds het begin van de Corona-pandemie is het helemaal aan te raden om je eigen digital marketingplan te maken en dat uit te voeren.  Hier zijn mijn persoonlijke digital marketingtips voor jou als auteur van een boek of een e-book:

  • Zoek uit waar de mensen uit je niche, uit je digital blue ocean, zich online bevinden. 
  • Gebruik vanaf een vroeg stadium verschillende soorten e-covers voor je boek.
  • Gebruik mockups
  • Gebruik verschillende soorten korte video’s.

Lees ook:  E-books schrijven en verkopen, Wat is visual marketing?, Social video marketing voor auteursWat zijn mockups?’, Wat zijn e-covers?, Wat is een pitchvideo? & Wat is een luisterboek?  

    • Focus op social storytelling op die social media platforms waar je prospects/klanten zijn.  
    • Automatiseer je digital sales & je digital marketing campagnes zoveel mogelijk. 
    • En de belangrijkste tip wat mij betreft: een boek, e-book of luisterboek is onderdeel van je personal brand

Hoewel het oude-normaal business model en het oude-normaal verdienmodel van traditonele uitgevers en (online) boekwinkels gericht is op zoveel mogelijk boeken te verkopen tegen een voor hun zo hoog mogelijk prijs, zijn boeken, e-books & luisterboeken onderdeel van jouw totale waardepropositie en van jouw personal brand

Zo dat was het volgende blog uit de serie blogs over Boeken schrijven voor beginners’. Hopelijk heb je er iets aan gehad? Als je me persoonlijke vragen wilt stellen, doe dat gerust door me op de contactpagina je vraag te sturen of op de andere manieren contact met me op te nemen, ok?

Tot snel,
Tony

Wil je weten wat voor jou de beste werkmarkt-optie is met de meeste slaagkans, welke opleidingen offline en online je daarvoor snel zou kunnen volgen voor jouw persoonlijk right-skillingplan op maat? Whatsapp of bel me dan op 06-34387806.

Succes en houd je aan de 1,5 afstand, ok?
Tony de Bree

p.s.
Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @ikstartonline@2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

Bericht bekijken

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening bij ABN Amro .In 2001 begon hij naast zijn vaste baan online geld te verdienen vanuit huis met korte e-books. In 2011 ruilde hij de corporate wereld in om zzp'er te worden met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt corporates, startups, scale-ups , ondernemingsraden en de overheid met on-demand consulting, training, coaching en digitale producten om succesvol AI te kunnen inzetten.

You might like

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is beveiligd !!