[NIEUW]: Boeken schrijven voor beginners (1)

Boeken schrijven voor beginners - tips & tricks door Tony de Bree

Je eerste boek schrijven. 

Veel mensen willen graag ooit een boek schrijven. En die vragen me steeds vaker hoe ik dat doe en gedaan heb, soms wel 2 boeken in 1 jaar.

Dus daarom zal ik in een aantal blogs persoonlijke ervaringen met je delen. Hopelijk heb je er wat aan. Hier het eerste blog in de serie boeken schrijven voor beginners’. 

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is:

1. Waarom wil ik een boek schrijven?

Dat lijkt een eenvoudige vraag, maar dat is niet zo. Uitgevers willen graag dat je een bestseller schrijft. dat je bv nr 1 wordt op managementboek.nl. Andere mensen willen een bestseller schrijven om hun ego te strelen. Ik wil zoveel mogelijk mensen helpen hun eigen broek op te houden, hun eigen rekeningen te kunnen betalen en met tegenslagen om te kunnen gaan. Zeker in deze crisis. Door relevante kennis en ervaring te delen.

‘Ik geef mensen geen vis, ik geef ze een hengel en leer ze vissen’. 

Introductie.

Als je het goed bekijkt heb je eigenlijk twee soorten managementboeken: 1) corporate managementboeken voor mensen die bij of voor corporates werken en of willen werken en 2) managementboeken voor (aankomende) ondernemers: zzp’ers, startups, scale-ups en MKB-bedrijven in het algemeen.

Corporate managementboeken: ‘Klein worden met ICT’

Ik ben in 2013 begonnen met managementboeken in die eerste categorie omdat ik daar veel ervaring en kennis van had vanuit de praktijk en vanuit mijn diverse corporate bedrijfskunde opleidingen.

Mijn eerste boek ‘Dagboek van een bankier. De dagelijkse werkeleijkheid achter de prooi’, is een bundel met persoonlijke, waargebeurde verhalen tussen 1985 en 2011. Ik schreef dat boek omdat ik het uit eigen ervaring oneens was met de manier waarop Jeroen Smit Groenink tot zondebok had gemaakt voor alle problemen bij ABN Amro in ‘De Prooi’.

download-1470x1312-1

Dagboek van een bankier

De dagelijkse werkelijkheid achter ‘De Prooi’

€ 10,95

Dat was inhoudelijk en feitelijk onjuist. Hoe ik dat wist? Omdat ik er zelf bij was geweest!

Meer:  ‘7 manieren om online geld te verdienen met schrijven’‘Wat is een luisterboek?’, ‘Wat is een e-book?’, Wat is een lifestyle-boek?’ & ‘Wat is minimalistisch ondernemen?’  

Vervolgens heb ik een corporate managementboek geschreven over hoe je als corporate snel klein kon worden met ICT, ‘Dinosaurier of krokodil. De toekomst van managen, organiseren en samenwerken’. Een praktische how-to boek over ‘Digitale transformatie’ en de impact van ICT op managen, organiseren en samenwerken in de virtuele organisatie met virtuele teams. Nu weer helemaal in sinds het begin van de Corona-crisis dus.

download-1470x1312-1-1

Dinosauriër of krokodil

De toekomst van managen, organiseren en samenwerken

€ 20,50

Grote bedrijven hebben inmiddels ook ‘ontdekt’ dat mensen prima hyrbride kunnen werken thuis en eigenlijk overal online. Zonder dat ze allemaal samen in een bepaald kantoor zitten met hun manager in de buurt. 

Vervolgens schreef ik eerst ‘Geld verdienen met jezelf. begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst’ inclusief gratis checklists en tabellen. Ik deelde mijn ervaringen als met online geld verdienen vanuit huis vanaf 2001 in deeltijd als side-hustle met o.a. e-books inclusief een 5-stappenmodel.

download-1470x1312-2-1

Geld verdienen met jezelf

Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst

€ 15,00

Over hoe je in deeltijd naast je vaste baan zoals ik vanaf 2001 had gedaan en fulltime succesvol een online bedrijf kon beginnen vanuit huis met het schrijven en verkopen van korte e-books. Ook dit doe-het-zelf boek om online te starten is nog steeds, of moet ik zeggen ‘opnieuw’ zeer actueel sinds het begin van Corona en de grote ontslaggolf.

Zo dat was het eerste blog uit de nieuwe serie blogs over Boeken schrijven voor beginners’. Hopelijk heb je er iets aan gehad? Als je me persoonlijke vragen wilt stellen, doe dat gerust door me op de contactpagina je vraag te sturen of op de andere manieren contact met me op te nemen, ok?

Hier is het volgende blog over het schrijven van do-het-zelf boeken voor en door zzp’ers, startups, scale-ups en andere MKB-bedrijven.

Tot snel,
Tony

p.s. Meer tips & tricks over hoe jij succesvol online kunt ondernemen in crisistijd en de online shakeout kunt overleven? Bookmark dan deze blogs.

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is beveiligd !!
Send Us A Message