Volg geen zombie-opleidingen in 2022

Wat zijn zombie-opleidingen door Tony de Bree

Volg geen zombie-opleidingen in 2022.

Er wordt veel gesproken over ‘zombie-bedrijven’ en ‘zombie-banen’ en over de noodzaak om je op tijd om te scholen om deze crisis te overleven. Het vervelende is echter dat grote bedrijven inclusief gesubsidieerd door de Overheid, ‘zombie-opleidingen’ adviseren. Wat dat zijn ‘zombie-opleidingen‘? 

Zombie-opleidingen zijn opleidingen waar je helemaal niets aan hebt omdat ze je a) opleiden voor zombie-banen in de oude normaal economie van de grote organisaties of b) je vaardigheden leren waar je niets aan hebt om in de digitale economie succesvol online te starten, te groeien en de schalen’. 

Meer: Corporate opleidingen zijn irrelevant voor zzp’ers, Wat zijn zombie-banen? & Outplacement 2.0

Wat zijn zombie-banenHet maakt bv al heel veel uit of je

1) Een vaste baan hebt in een corporate of bij de Overheid. 

2) Bij of voor een corporate of bij of voor de Overheid wilt gaan werken.

3) Als je naast je vaste baan online wilt gaan ondernemen met side-hustles en side-gigs zoals ik in 2001 heb gedaan.

4) Als je je vaste baan wilt inruilen voor zelfstandig ondernemerschap zoals ik in 2011 heb gedaan. 

Ad 1) en 2).

In de eerste twee gevallen moet je relevante corporate vaardigheden leren inclusief corporate digital literacy kennis en vaardigheden leren.

Ad 3) en 4)

Als dit je werk- en leerdoelen zijn, zijn corporate opleidingen dus zombie-opleidingen, zoals veel zelfstandige ondernemers hebben ervaren waaronder ikzelf na 2001, na 2011 en vooral na het begin van de Corona-crisis. 

Wat wel ? Dan moet je je snel voorbereiden op online geld verdienen in de kluseconomie en online kosten besparen in de kluseconomie inclusief digital literacy, digital right-skilling voor zelfstandige ondernemers waaronder WordPress voor zzp’ers.

En dan zijn alle dure en vaak langdurige corporate opleidingen en opleidingsprogramma’s inclusief over  ‘Lean’, ‘Agile’, ‘Lean Startup’ en Business Model Canvas (BMC) bv dus zombie-opleidingen voor (toekomstige) zzp’ers en andere zelfstandige ondernemers waaronder oprichters van startups, directeuren van scale-ups en van andere MKB-bedrijven in Nederland op dit moment.

Relevant leven lang leren voor (toekomstige) zelfstandige ondernemers. 

Meer weten over wat en hoe jij het beste, snelst en goedkoopts kunt leren hoe je geld kunt verdienen en kosten kunt besparen als ondernemer in 2022 in de online kluseconomie? Maak dan nu snel een afspraak voor een persoonlijk leeradvies op basis van je linkedin profiel hieronder.

 

Tony de Bree

P.s. Laten we contact maken op LinkedIn  en volg me op Instagram en op Twitter in het Nederlands: @Ikstartonline, @2urigewerkdag@wordpresszzpers en @dagboekbankier.

 

About the Author: Tony de Bree

Tony de Bree werkte 26 jaar in de financiële dienstverlening, waaronder in corporate venturing, e-commerce & Compliance. In 2001 begon hij naast zijn vaste baan bij ABN Amro online geld te verdienen vanuit huis met e-books & software. Vanaf 2011 is hij zelfstandig ondernemer met zijn virtuele eenmanszaak. Hij helpt executives, zzp'ers, startups, scale-ups en ondernemingsraden met on-demand oplossingen en on-demand digital products om succesvol online te starten, te groeien & te overleven met ICT.

You might like

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Advies